Emmy Award


Un copil de trei ani își cheamă îngerii păzitori lângă el. TU ești unul dintre ei!

cu palarie

E miercuri, foarte de dimineață. Pe holul lung al secției de pediatrie a Institutlui Oncologic București se întrezărește silueta unui copil mic, blond, cu cei mai senini ochi albaștri. Intră în salonul 3 și se așează cuminte pe pat în așteptarea unei  asistente care să vină și să-i bage apa în vene. Așa i-au spus părinții. Că soluția care curge prin tubul lung e apă vindecatoare. “N-a plans niciodata, Paula. De când face chimeoterapie n-a plans. Ieri mi-a spus ca vrea sa se faca doctor de bebeluși sa-i faca el bine pe toti copiii. Vine si-si face tratamentul si se închină să se faca bine”

ruga

 

Imaginea puiului blond care-și roagă viața îmi umple ochii de lacrimi. Îl știu din poveștile tatălui de când s-a născut. Părinții l-au botezat Luca pentru că numele ăsta înseamnă lumină.  Când era mic, plângea mult, iar mama era epuizată. Purtam discuția asta cu Aurel, tatăl copilului, în mașina și-mi amintesc că i-am spus tot felul de trucuri pe care le-am folosit eu cu copilul meu ca să-l liniștesc când îl chinuiau colicii. Din discutia de atunci mi-a ramas in minte faptul că mama, desi nu mai dormise câteva ore legate multe luni, era pe baricade. Copilul era Lumina ei și nimic nu mai conta.

mic si mare

 

De atunci au trecut aproape trei ani, iar Luca e acum baiat mare. Atât de mare încat duce cu curaj o luptă cu o boala nemilioasa: cancer de rinichi bilateral. În urmă cu exact o lună, pe 8 mai, mama a văzut o pata roșie în scutec. A simțit imediat că ceva e în neregulă cu puiul ei și a plecat urgent cu el la Spitalul Grigore Alexandrescu. Acolo, dupa câteva ecografii au aflat că pruncul are tumori multiple pe un rinichi și o alta formatiune mare pe cel de-al doilea. Au fost atat de socati incat n-au stiut incotro s-o apuce. Toate spaimele lumii se adunasera acolo, in mintile lor. “Ce-o sa intample cu puiul nostru? De ce ni s-a intamplat noua? Oare va fi bine? ” Sunt intrebari pe care nu si le-au spus unul altuia de teama sa nu adâncească si mai mult spaima. Si le-au plâns împreună si separat, iar apoi s-au adunat si alături de  micul prunc au pornit la lupta cu cancerul.

LUCA-20170507_

Ieri a facut a sasea sedinta de chimeoterapie și tumorile sunt în remisie. Copilul are mari șanse să se vindece. Raspunde la chimeoterapie bine, iar o operație de succes l-ar salva. Peste doua săptămâni, la finalul tratamentului, părinții ar vrea plece cu el  în Franța într-o clinică cu medici specializați pentru acest tip de diagnostic.  Mama lui Luca a auzit de cazul unui copil care s-a vindecat în Franta având același diagnostic. Au încredere în medicii români, dar pentru puiul lor simt că e mai bine să plece afară. Speră ca doctorii să-i salveze macar un rinichi după operație.  Viața copilului depinde însă de  cel puțin 100 de mii de euro. Sunt mulți bani. Atât de mulți încât pentru părinți pare o sumă de neatins.

doarme

Dar și noi suntem mulți, iar eu am văzut atâtea miracole făcute de oamenii buni, încât știu ca o să-i strângem. Eu n-o sa las copilul asta. Nici tu, sunt sigură. Nici prietenii tai. Și puțin cu puțin vom strânge toți banii pentru ca puiul asta mic de om să-si poată împlini visul de a fi doctor de bebeluși pe care să-i trateze el cu lumina lui si  apă vindecatoare.

2 ani-1

DE AZI INCEPE NUMARATOAREA INVERSA. MAI AVEM LA DISPOZITIE DOAR 14 ZILE.

Documentele medicale și situația sumelor strânse zilnic, le gasiti aici: http://bit.ly/2sWe3tn

În acest moment s-a strâns doar 20% din sumă. Știu că împreună putem să-i strângem repede pe toți.

SMS LA 8828 cu textul LUCA

RO82RNCB0484154567960001 – cont LEI

RO55RNCB0484154567960002 – cont EURO

titular: Luca Urduban

paypal: urduban@yahoo.com

 

 

 

 

2017-02-20_12.46.38

2 comentarii

 • Gabi 9.06.2017 - 15:42 Reply

  Bună Paula,

  Există un grup de Facebook pentru cauza lui Luca? Dacă nu, ar trebui realizat urgent.
  El are același diagnostic ca Eva (dacă nu identic, atunci foarte similar), iar pentru ea prin intermediul unui astfel de grup s-a strâns deja dublul sumei necesare lui Luca, din donații și vânzare de obiecte. La asta mă refer: https://www.facebook.com/groups/661706784023762/

  • Paula Herlo 9.06.2017 - 19:16 Reply

   Exista un grup. Se numeste Impreuna pentru Luca. Acolo au loc licitatii de obiecte pentru el.

  Parerea ta conteaza