Emmy Award


Alex Dima ridică problema fondurilor europene, duminică, la “România, te iubesc!”

938A9907 

În această duminică, România, te iubesc! va prezenta un reportaj semnat de Alex Dima, corespondent special Știrile PRO TV, care vorbește despre problema fondurilor europene în România.

Cati bani am luat din fonduri europene? Ce am facut cu ei? Cine sunt cei care ne-au tinut departe de finantari? Cum se poate schimba fata unei comunitati pe banii altora? Ce poti face TU pentru a lua bani europeni? Sunt intrebari la care raspundem duminica, ora 18.

Posted by ROMANIA, TE IUBESC! on 27 martie 2015

 

Alex Dima

Alex Dima: “România, a avut la dispoziție în perioada 2007-2013, 19,2 miliarde de euro din fonduri structurale și de coeziune. Cât am luat? 52%. Extrem de puțin. Codașe sunt transporturile și mediul. Domenii care aveau nevoie de finanțare, dar din cauza incompetenței, a birocrației și a corupției politicienilor și funcționarilor publici, banii europeni se vor întoarce la Uniune. Puteam să avem autostrăzi, puteam să plantăm păduri, să rezolvăm problema apei potabile și a canalizării în mediul rural și multe altele.”.

Alex va prezenta exemple pozitive, localități care au avut noroc și parte de oameni care au înțeles cum se pot dezvolta folosind bani de la Uniunea Europeană și au învățat cum să redacteze proiecte, ce să pună în ele astfel încăt să fie aprobate.

“La România, te iubesc! o să vedeți și oameni care au înțeles că pot schimba fața locului în care trăiesc și s-au pus pe treabă. Sunt comune în care până acum s-au investit zeci de milioane de euro. Toată lumea se vaită că birocrația ne ține departe de finanțare. Așa este. Dar dacă se respectă cu strictețe toți pașii, dacă te înarmezi cu multă răbdare și mai ales dacă ai o idee pe care vrei să o pui în practică, poți reuși cu ajutorul fondurilor europene. Vom vedea exemple de succes, vinovați pentru eșec, oameni care au furat bani, dar și oameni care s-au zbătut pentru ideile lor și au câștigat.”– spune Alex Dima.

Din păcate, cazurile pozitive nu sunt reprezentative pentru România. Nu a existat o strategie clară, nu s-a știut exact ce să se facă cu banii iar rezultatul începe să fie vizibil. O mare parte din banii alocați se vor întoarce la Uniune, deoarece România nu a reușit să absoarbă decât aproximativ 52% din fondurile alocate.

Duminică, de la ora 18:00, telespectatorii vor descoperi și cum existența mai multor instituții care controlează și administrează fondurile europene, contestațiile, birocrația și nerespectarea temenelor influențează accesarea fondurilor.

Toate reportajele marca România, te iubesc! pot fi văzute pe romaniateiubesc.stirileprotv.ro sau pe voyo.ro.

Tu când ai spus ultima dată România, te iubesc?

Nu sunt comentarii

Parerea ta conteaza